Laatste nieuws

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel, initiatiefneemster van het Leontienhuis, reikt de felbegeerde wisselbeker uit aan de winnaars van het Capels Senior Open 2019.

Het was alweer de negende keer dat, op zaterdag 13 en zondag 14 juli, het nationale Capels Senior Open werd gehouden op de golfbaan van G&CC Capelle aan den IJssel. Deelnemers uit het gehele land hadden zich ingeschreven voor dit niet meer weg te denken landelijke golfevenement voor golfers vanaf 50 jaar, waarvan een substantieel gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan de exploitatieondersteuning van Stichting Leontienhuis.

Nog nooit was dit nationale golftoernooi zo vroeg overtekend. Vanaf midden februari kon men zich nog alleen maar opgeven voor de wachtlijst.

Ook dit jaar mocht het team met de laagste bruto score over 2 x 18 holes de felbegeerde Capels Senior Open wisseltrofee in ontvangst nemen. Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixed teams. Uiteindelijk hebben 80 teams, met een gemiddelde exact handicap van 14.1 deelgenomen. Een volle punt lager dan in 2018. Daarbij moet vermeld worden dat 50% van de deelnemers een exact handicap had lager dan dit gemiddelde. De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande acht edities van dit seniorengolftoernooi,  fourball beterball strokeplay.  

Het is inmiddels ook een traditie geworden dat er aandacht wordt geschonken aan de Super Senioren. Beide spelers moeten op de eerste dag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn om in aanmerking te komen voor de titel Super Senioren team CSO 2019.

Op zaterdag 13 juli werd de eerste dag gespeeld. Van de 80 teams gingen er dit jaar 48 teams, verdeeld over de drie categorie├źn, door naar de finale dag op zondag 13 juli. 

De cut lag na 18 holes uiteindelijk op bruto 86 slagen, twee slagen lager dan in 2018.

Voor aanvang van de prijsuitreiking was het de toernooivoorzitter, de heer Michael Gallagher, die, namens alle sponsoren en deelnemers, aan Leontien van Moorsel een cheque van 3250,– euro overhandigde.

De Computerwacht, onderdeel van de Futureproof Group B.V., specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het Midden- en Kleinbedrijf en jarenlang trouwe hoofdsponsor van het Capels Senior Open, zal ook de komende drie jaar dit toernooi financieel blijven ondersteunen. Met zowel de directie van dit bedrijf als met het bestuur van de golfclub is afgesproken het toernooi met een dag verder uit te breiden waardoor het deelnemersveld bij de volgende editie van dit toernooi kan worden vergroot.   

Deze negende editie van het Capels Senior Open werd uiteindelijk gewonnen door de volgende deelnemers:

Het heren team, de heren J.W.J.M. Derks en H. Hertog., leden van resp. De Rijsbergse Golfclub De Turfvaert en GolfVereniging Nederland wonnen uiteindelijk de felbegeerde Capels Senior Open wisseltrofee met een bruto score over 2 x 18 holes van 139 slagen. Zij mochten uit handen van Leontien van Moorsel de wisseltrofee in ontvangst nemen.

De titel Super Senioren CSO 2019 ging naar het herenteam, de heren F.M. Meijer en A.C. Meijer resp. leden van Golfclub Broekpolder en Golfclub Kralingen, met een bruto score over 2 x 18 holes van 150 slagen

De overige best behaalde Bruto score:

Damesteam:  De dames G.J.F. van Ooijen en Y.M.A. der Kinderen, leden van Best Golf & Country Club, met een bruto score over 2 x 18 holes van 149 slagen

Mixedteam: De heer R.A.M. Erdman en mevrouw J.F. Erdman, leden van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel, met een bruto score over 2 x 18 holes van 145 slagen 

De best behaalde Netto score:

Herenteam: De heren A.N.G. Burger en J.W.H. Scheurs, leden van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel, met een netto score over 2 x 18 holes van 130 slagen. 

Damesteam: De dames A.J.J. Bennebroek-Gravenhorst en D. Diephuis, leden van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, met een netto score over 2 x 18 holes van 132 slagen 

Mixed team: : De heer P de Munnink en mevrouw J de Munnink, leden van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel, met een netto score over 2 x 18 holes van 136 slagen 

Ad Verhoeff
Commissie Capels Senior Open 2019

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel reikt de felbegeerde wisselbeker uit aan de winnaars van het Capels Senior Open 2019.