Algemeen

Inleiding

Misschien wel het best bewaarde golfgeheim van Zuid-Holland is een volwaardige 18 holes baan (A-status) onder de rook van Rotterdam. Gelegen nabij het laagste punt van Nederland is de door Donald Harradine ontworpen baan in Capelle aan den IJssel inmiddels uitgegroeid tot een goed onderhouden prachtige, volwassen parkbaan met veel idyllische waterpartijen die tegelijkertijd een verraderlijke rol in het golfspel kunnen spelen.

De niet al te lange baan lijkt gemaakt voor senior golfers die de uitdaging van precies spel op een weinig vergevingsgezinde baan aandurven.

Voor de categorie senior golfers (vanaf 50 jaar) worden er in Nederland weinig speciale wedstrijden georganiseerd.  De Golf & Country club Capelle speelt hierop in door op 1, 2 en 3 oktober 2021 voor de 10e keer het Futureproof Capels Senior Open te organiseren.

Het is een open wedstrijd over 36 holes waar door de jaren heen steeds meer senior golfers uit het hele land aan meedoen. Zij strijden twee dagen om de begeerde CSO Wisseltrofee.

Omdat het in 2021 de 10e keer is dat het Senior Open wordt gehouden, dit keer een extra feestelijke en uitdagende wedstrijd, waarbij de 1e ronde is uitgebreid tot 2 dagen. We spelen bruto strokeplay in teams die bestaan uit twee heren, twee dames of gemengde paren. De spelvorm is fourball better ball. (Voor verdere informatie zie het wedstrijdreglement.)

De 1e ronde van 18 holes wordt gestart vanaf teebox 1 vanaf 8.00 uur, de 2eronde van 18 holes (tevens finale ronde) is een shotgun-wedstrijd. Deze shotgun-wedstrijd start om 11.00 uur. 

Ronde 1 - vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober 2021

De eerste 18 holes worden gespeeld op vrijdag 01 en op zaterdag 02 oktober. Bij inschrijving kan een voorkeur voor de eerste wedstrijddag worden aangegeven, dan wel de onmogelijkheid om op één van beide dagen te spelen. Daarbij moet gezegd worden, dat er geen rechten aan uw keuze ontleend kunnen worden. Ons uitgangspunt zal zijn dat op de vrijdag golfers uit de regio worden geplaatst, voor golfers uit de rest van het land is vooral de zaterdag bedoeld.

Per dag kunnen maximaal 80 teams meedoen. Berekend over deze twee dagen zullen 50 teams zich voor de finaledag op zondag kwalificeren. Per categorie worden per dag steeds 3 teams op basis van de laagste bruto scores direct geplaatst voor de zondag. De overige teams plaatsen zich voor de finaledag door het halen van de ”overall cut” die na het spelen van de eerste 18 holes op de tweede dag (zaterdag) kan worden bepaald.

Daarnaast kan van de overblijvende teams nog per dag en per categorie een team worden geplaatst op basis van de beste netto score (zie het wedstrijdreglement).

Ronde 2 - zondag 3 oktober (finaledag)

Het spelersveld op de finaledag blijft beperkt tot 100 golfers (50 teams). De behaalde score van de 1e ronde wordt opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde.

Veel prijzen

Per categorie is er een 1e, 2e en 3e prijs voor het team met de beste bruto score (zonder handicap verrekening). Ook wordt er per categorie een prijs voor de beste netto score (met handicapverrekening) vastgesteld.

Daarnaast is er de prijs voor het Super Seniorenteam van 65 jaar en ouder op basis van de laagste bruto score. Beide spelers moeten op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn.

Het team met de laagste bruto score van alle categorieën is de uiteindelijke overall winnaar en ontvangt de CSO Wisseltrofee.

Sudden death playoff

Bij gelijke eindscore (laagste bruto score over 2 x 18 holes) van 2 of meer teams wordt een sudden death playoff gespeeld over holes 1, 2 en 10 en daarna herhaaldelijk over hole 10.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats direct na controle van de scorekaarten.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven vanaf zaterdag 1 mei 2021 via onze website van het Capels Senior Open: seniorgolfopen.nl
In het kader van de Wet Bescherming persoonsgegevens dient u zich wel eerst te registreren op deze website alvorens te kunnen inschrijven. Het door u aangemaakte wachtwoord zal gekoppeld worden aan uw NGF nummer. Oud-deelnemers van 2020 kunnen volstaan met het aanmaken van een nieuw wachtwoord voor hun account en daarna de bestaande aanmelding bevestigen.

De Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG)

Op de website van de golfclub Capelle www.golfclubcapelle.nl, onder het hoofdje “Uw privacy”), kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. 

Kosten

Deelnameprijs bedraagt € 32,- per persoon, exclusief € 38,- greenfee. Leden van de Golfclub Capelle betalen alleen € 32,- inschrijfgeld per persoon.

Het inschrijfgeld en eventuele greenfees moeten gelijktijdig met de inschrijving voldaan worden via mollie of als aparte overschtijving.

Het verschuldigde bedrag moet gestort worden op rekeningnummer NL32 RABO 0122 8453 23. De betaling is ten name van G&CC Capelle en onder vermelding van “FCSO Open.”

Uw inschrijving is pas geldig nadat het verschuldigde bedrag is overgemaakt.

Goede doel

De organisatie van het Futureproof Capels Senior Open heeft besloten deze landelijke wedstrijd te koppelen aan een goed doel.

Voor 2021 is er wederom gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Leontienhuis. Deze Stichting stelt zich ten doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. Hiervoor werkt zij nauw samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Meer informatie is terug te vinden onder het hoofdje GOED DOEL van de website.

Caddies, vrienden, familieleden en toeschouwers.

Ook zij zijn welkom op de baan tijdens de wedstrijd en zeker bij restaurant Mulligan op de vrijdag en zaterdag. Restaurant Mulligan zal ook hen graag tijdens de wedstrijddagen verzorgen. Na publicatie van de startlijsten begin september zullen de deelnemers een aanbieding ontvangen voor een 12-uurtje of onze dagschotel.