Algemeen

Inleiding

Misschien wel het best bewaarde golfgeheim van Zuid-Holland is een volwaardige 18 holes baan (A-status) onder de rook van Rotterdam. Gelegen nabij het laagste punt van Nederland is de door Donald Harradine ontworpen baan in Capelle aan den IJssel inmiddels uitgegroeid tot een goed onderhouden prachtige, volwassen parkbaan met veel idyllische waterpartijen die tegelijkertijd een verraderlijke rol in het golfspel kunnen spelen. De niet al te lange baan lijkt gemaakt voor senior golfers die de uitdaging van precies spel op een weinig vergevingsgezinde baan aandurven.

Voor de categorie senior golfers (vanaf 50 jaar) worden er in Nederland weinig speciale wedstrijden georganiseerd. De Golfclub Capelle speelt hierop in door op 12, 13 en 14 juli  voor de 13e keer het  Capels Senior Open te organiseren.

Het is een open wedstrijd over 36 holes waar door de jaren heen steeds meer senior golfers uit het hele land aan meedoen. Zij strijden twee dagen om de begeerde CSO Wisseltrofee.
We spelen bruto strokeplay in teams die bestaan uit twee mannen, twee vrouwen of een gemengd paar, maximale individuele exact handicap is 36.0. De spelvorm is fourball better ball. (Voor verdere informatie zie het wedstrijdreglement.)
Zowel de 1e ronde van 18 holes als de 2e ronde van 18 holes (tevens finale ronde) zijn shotgun-wedstrijden. Deze shotgun-wedstrijden starten om 11.00 uur.

Ronde 1-vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024

De eerste 18 holes worden gespeeld op vrijdag 12 en op zaterdag 13 juli. Bij inschrijving kan een voorkeur voor de eerste wedstrijddag worden aangegeven; bij een voorkeur voor zaterdag kan dit aangescherpt worden met de onmogelijkheid om op vrijdag te spelen. Daarbij moet gezegd worden, dat er geen rechten aan uw keuze ontleend kunnen worden. Ons uitgangspunt zal zijn dat op de vrijdag golfers uit de regio worden geplaatst, voor golfers uit de rest van het land is vooral de zaterdag bedoeld. Voor leden van Golfclub Capelle kan de lidmaatschapsvorm bepalend zijn voor de indeling op de eerste wedstrijddag.

Per dag kunnen maximaal 54 teams meedoen. Berekend over deze twee dagen zullen ongeveer 50 teams zich voor de finaledag op zondag kwalificeren.
Per categorie worden per dag steeds 3 teams op basis van de laagste bruto scores en 1 team op basis van de laagste netto score direct geplaatst voor de zondag. De overige teams plaatsen zich voor de finaledag door het halen van de "overall cut"; deze wordt bepaald na het spelen van de eerste 18 holes op de tweede dag (zaterdag).

Ronde 2- zondag 14 juli 2024 (finaledag)

Het spelersveld op de finaledag blijft beperkt tot ongeveer 100 golfers (50 teams). De behaalde score van de 1e ronde wordt opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde.

Prijzen

Per categorie zijn er prijzen voor het team met de beste bruto score (zonder handicap verrekening). Ook wordt er per categorie een prijs voor de beste netto score (met handicapverrekening) vastgesteld.
Daarnaast is er de prijs voor het Super Seniorenteam van 70 jaar en ouder op basis van de laagste bruto score. Beide spelers moeten op de eerste speeldag van het toernooi 70 jaar of ouder zijn.
Het team met de laagste bruto score van alle categorieën is de uiteindelijke overall winnaar en mag de CSO Wisseltrofee in ontvangst nemen.

Sudden death playoff

Bij gelijke eindscore (laagste bruto score over 2 x 18 holes) van 2 of meer teams wordt een sudden death playoff gespeeld over holes 1, 2 en 10 en daarna herhaaldelijk over hole 10.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 14 juli, direct na controle van de scorekaarten.        

Inschrijving

U kunt zich inschrijven vanaf donderdag 7 maart 2024 via onze website van het Capels Senior Open: seniorgolfopen.nl
In het kader van de Wet Bescherming persoonsgegevens dient u zich wel eerst te registreren op deze website alvorens te kunnen inschrijven. Het door u aangemaakte wachtwoord zal gekoppeld worden aan uw GSN nummer. Oud-deelnemers vanaf 2021 kunnen gebruik maken van hun bestaande inlogcode. Oud-deelnemers van voor die tijd dienen hun bestaande wachtwoord te wijzigen op de website.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op de website van de Golfclub Capelle (www.golfclubcapelle.nl)onder het hoofdje "Uw privacy", kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Kosten

Deelnameprijs bedraagt € 35,- per persoon, exclusief € 41,- greenfee. Leden van de Golfclub Capelle betalen alleen € 35,- inschrijfgeld per persoon. Leden van Golfclub Capelle met een weekkaart, die op zaterdag hun eerste ronde willen spelen, betalen naast het inschrijfgeld € 41,- p.p. aan greenfee. Deze deelnamevoorwaarde geldt ook voor weekendkaarthouders, die op vrijdag hun eerste ronde willen spelen. Handicarts dienen op de wedstrijddag bij de receptie betaald te worden.

Informatie en kosten m.b.t. catering kunt u terugvinden op onze website onder Menu Mulligan.
Het inschrijfgeld en eventuele greenfees moeten gelijktijdig met de inschrijving voldaan worden.
Het verschuldigde bedrag kunt u online overmaken met IDEAL. Mocht u daar geen gebruik van willen maken, dan kunt het verschuldigde bedrag overmaken op rekeningnummer NL32 RABO 0122 845 323. De betaling is ten name van Golfclub Capelle en onder vermelding van "CSO 2024."
Uw inschrijving is pas geldig nadat het verschuldigde bedrag is overgemaakt.

Goede doel

De organisatie van het Capels Senior Open heeft besloten deze landelijke wedstrijd te koppelen aan een goed doel.
Voor 2024 is er voor gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Pallieter. Stichting Pallieter zet zich - uitsluitend met vrijwilligers - in voor meer kwaliteit van leven van ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. De stichting maakt zich sterk voor het welzijn van het kind (waarbij ook het gezin niet uit het oog verloren wordt) en gaan voor de 'extra's' die niet uit het regulier (zorg) budget betaald kunnen worden.

Meer informatie is terug te vinden onder het hoofdje GOEDE DOEL van de website.

Caddies, vrienden, familieleden en toeschouwers.

Ook zij zijn welkom op de baan tijdens de wedstrijd en zeker bij restaurant Mulligan op de drie wedstrijddagen.