algemeen

Algemeen

Inleiding
Volgens de regels van de NGF zijn mannen en vrouwen senior wanneer zij 50 jaar of ouder zijn. Voor deze categorie golfers worden in Nederland betrekkelijk weinig speciale wedstrijden georganiseerd.
De Golf & Country Club Capelle speelt hierop in door op 13 en 14 juli 2019 het Capels Senior Open, voor de negende keer op rij te organiseren.

Het toernooi is een 36 holes wedstrijd, te spelen over twee dagen.

Spelvorm
De wedstrijdvorm is een fourball, vaak ook fourball better ball genoemd. Het is een strokeplay wedstrijd. Deelnemende teams kunnen uit mannen (M/M), vrouwen(V/V) of gemengde paren (M/V) bestaan. 
De 1e ronde wordt gestart vanaf teebox 1 vanaf 8.00 uur, de 2e ronde (tevens finale ronde) is een shotgun wedstrijd. Deze shotgun wedstrijd start om 11.00 uur.

Het is een open wedstrijd, dus er zullen, naast leden van Golfclub Capelle, golfers uit heel Nederland mee strijden om de Wisseltrofee.

(Voor verdere informatie zie het wedstrijdreglement).

Op zaterdag 13 juli 2019 wordt de 1e ronde gespeeld. 
De 2e ronde (tevens finale ronde) vindt plaats op zondag 14 juli 2019.

Ronde 1 – zaterdag 13 juli 2019
Spelers zullen de eerste ronde spelen op zaterdag 13 juli 2019. Aan de wedstrijd kunnen maximaal 160 deelnemers (80 teams) meedoen. Uit deze maximaal 80 teams kwalificeren zich 48 teams voor de finaledag d.m.v. een zogenaamde “cut” voor de beste scores, 45 op basis van bruto scores en 3 op basis van netto scores. (Zie het wedstrijdreglement).

De teams die aan de finaledag zullen deelnemen, worden direct na afloop van de ronde opzaterdag 13 juli bekend gemaakt.

Ronde 2 –zondag 14 juli (finaledag)
Het spelersveld op de finaledag (2e ronde) blijft beperkt tot 96 spelers (48 teams). De behaalde score van de 1e ronde wordt aan het eind van de wedstrijd opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde.

Winnaars
Per categorie is er een 1e, 2e en 3e prijs voor het team met de beste bruto score (dus zonder handicap verrekening). Tevens wordt er per categorie een prijs voor de beste netto score beschikbaar gesteld.

Ook zal er een prijs beschikbaar worden gesteld voor het Super Senioren team met de laagste bruto score. Beide spelers moeten op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn.

Het team met de laagste bruto score van alle categorieën, over 2 x 18 holes, is de uiteindelijke overall winnaar van het toernooi en mag de daarbij behorende trofee in ontvangst nemen. 

Bij gelijke eindscore (laagste bruto score over 2 x 18 holes) van 2 of meer teams wordt een sudden death playoff gespeeld over holes 1, 2 en 10 en daarna herhaaldelijk over hole 10. 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking volgt gelijk na controle van de scorekaarten.

Inschrijving
U kunt zich inschrijven vanaf 3 februari 2019 via onze website van het Capels Senior Open: www.seniorgolfopen.nl
In het kader van de Wet Bescherming persoonsgegevens, dient u zich wel eerst te registreren op deze website alvorens te kunnen inschrijven. Het door u aangemaakte wachtwoord zal gekoppeld worden aan uw NGF nummer.  Ook oud-deelnemers dienen zich opnieuw te registreren alvorens te kunnen inschrijven.  

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Op de website van de golfclub Capelle www.golfclubcapelle.nl, onder het hoofdje “Uw privacy”, kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Kosten
De deelnameprijs bedraagt € 30,- per persoon, exclusief € 35,- greenfee. Leden van de Golfclub Capelle betalen alleen € 30,- inschrijfgeld per persoon. De prijs voor deelname aan de barbecue op zaterdag 13 juli bedraagt € 18,50 per persoon. Het inschrijfgeld, eventuele greenfees en de kosten voor deelname aan de barbecue moeten gelijktijdig met de inschrijving voldaan worden.

Het verschuldigde bedrag moet gestort worden op rekeningnummer NL32RABO0122845323. De betaling is ten name van G&CC Capelle en onder vermelding van “CSO Open.”

Uw inschrijving is pas geldig nadat het verschuldigde bedrag is overgemaakt.

Goede doel
De organisatie van het Capels Senior Open heeft besloten deze landelijke wedstrijd te moeten koppelen aan een goed doel.

Voor 2019 is voor de zesde keer op rij gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Leontienhuis. Deze stichting stelt zich ten doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. Hiervoor werkt zij nauw samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Meer informatie is terug te vinden onder het hoofdje Goede Doel.

Caddies, vrienden, familieleden en toeschouwers.
U bent welkom op de baan tijdens de wedstrijd. Ook bent u welkom bij de barbecue. Deze barbecue zal aanvangen vanaf 14.00 tot ca 19.30. De prijs bedraagt € 18,50 per persoon.

De golfbaan
De Golf & Country Club Capelle aan den IJssel is een volwaardige 18 holes baan (A-status). De baan is ontworpen door Donald Harradine en heeft een typisch polder karakter met veel natuurlijk groen en uitdagende waterpartijen.