persberichten

Persberichten

IJssel en Lekstreek 6 februari 2019

Capels Dagblad 5 februari 2019

Sinds 3 februari kan je je inschrijven voor deelname aan het tweedaagse nationale golfevenement voor senior golfers, genaamd het Capels Senior Open 2019. Als je mee wilt doen kan je beter niet al te lang wachten met inschrijven. De belangstelling voor dit evenement is de laatste jaren enorm gestegen. Grote oorzaak daarvan is de hoeveelheid deelnemers die terugkeren. De vorige editie was een enorm succes. Vier weken na openstelling waren er al genoeg inschrijvingen.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli vindt het toernooi plaats op de golfbaan van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel. Golfers uit heel Nederland kunnen meedoen aan dit golfevenement. Voorwaarde is wel dat je lid moet zijn van een bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) aangesloten club en voldoen aan het begrip senior. Ook moet je een geregistreerde golfhandicap van 26.0 of lager hebben. Het betreft hier een 36 holes Fourball strokeplay wedstrijd. Tijdens dit toernooi bestaan teams uit twee heren, twee dames of uit een mixed team. Tevens zal er zonder handicapverrekening gespeeld worden.  

Na de eerste dag strijden op zondag 14 juli alleen de beste 48 teams om de felbegeerde Capels Senior Open-wisseltrofee. Daarnaast zijn er ook prijzen te winnen voor de beste netto score per categorie. Verder wordt er een prijs beschikbaar gesteld voor het Super Senioren team met de laagste bruto score. Voorwaarde is dan wel dat beide spelers op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder moeten zijn. Meer informatie kan je terugvinden op de website www.seniorgolfopen.nl. Hier vind je ook het inschrijfformulier.

Ook dit jaar is er voor de zesde keer op rij gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Leontienhuis. Deze stichting heeft als doel de strijd tegen eetstoornissenaan aan te gaan. Daarvoor werken zij samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE).

Algemeen Dagblad 22 februari 2019

Algemeen Dagblad en IJssel en Lekstreek juli 2019